Yazı

Ateizim ve Müslümanlık



(Paragrafta ilgili kişilere ateist, müslüman olarak seslendim bunun nedeni kesinlikle bir ayrımcılık yapmak için değil, ilgili kişilerin adlarını saklamak istemesidir bunun için de kusura bakmayın lütfen)

Öncelikle bir süredir yazı yazamıyordum bunun için kusura bakmayın 🙂

Bildiğiniz gibi tanrı inancı ve varlığı geçmişte, günümüzde ve tahminimce gelecekte de konuşulacak bir konu, peki tanrı(allah) var mı? Gelin bunu başka bir yol ile anlatayım

ilk başta buraya kendi fikirlerimi yazacaktım ancak belirsizlik içinde olduğumu fark ettim ve sizlere düzgün bir yazı yazamayacaktım, bunun yerine tanıdığım bir müslüman ile ateist arasında söyleşi tarzı bir yazı ile anlatmak istedim

Şöyle ki tanıdığım müslman ve ateist arkadaşım vardı ve kendilerinin karşı tarafa soracakları beş soru istedim ve kendileri kendilerine yöneltilen beş soruyu cevapladılar, öncelikle sizlere o soru cevapları göstereceğim daha sonra da kendi fikrimi beyan edeceğim.

Ateist’in Müslüman’nın sorularına yanıtı

Soru 1: Kendinden çok eminsin ölümden sonra hayat yok, eğer var ise benim dinim Müslümanlık gerçek ise cehennemde yanarsan daha mı iyi olacak yoksa şansına mı güveneceksin

Cevap 1: Bu bir şans meselesi değil, eğer ki öyle olduğunu düşünüyorsan asıl senin “imanında” sorun var demektir. Ayrıca bunu bir şans meselesi olarak düşünecek olalım, peki ya ikimiz de haksızsak? Allah değil de öbür tarafta Zeus olsa ne yapacaksın. Dünyada 2500 tane din var. Bazı dinler tek tanrılı bile değil. Dünyadaki 12 bin adet tanrı var. Kaldı ki eğer bir tanrı varsa -ki yok- aramızdaki fark sadece bir tanrıdır. Sen 11.999 tanrıyı reddediyor sadece bir tanrıyı kabul ediyorsun, yani Allahı; ben ise 12.000 tanrıyı reddediyorum. Öyleyse sen de müslüman olma, bütün dinlere iman et. Bütün tanrılara tapın. Böyle bir hayat geçer mi? Ayrıca sana ölümden sonra zibilyonlarca ton külçe altın vereceğimi söylüyorum ve diyorum ki bana bu fani dünyada sadece 1 külçe altın ver. Öbür dünyada sana tonlarcasını sunacağım. İnanır mısın? Elbette ki hayır. Ha inanırım diyorsan o zaman adresi veririm gönderirsin 1 külçe altın.

Soru 2: Ölümden sonra ne olacağına inanıyorsun

Cevap 2: Ölümden sonra ne olacağına dair bir inancım yok. Çünkü ölümden sonrası yok. Doğmadan önce de ölüydük. Dolayısı ile öleceğiz ve bitecek. Haytımız sona erecek. Moleküler olarak bozunmaya uğrayacağız, gömüldüğümüz yerlerdeki bakteriler ve canlılar bedenimizi yiyecek beslenecek ve milyon yıllar sonra doğanın bir parçası olacağız. Ölümden sonra doğada çözüneceksin. Olacak olan budur.

Soru 3: Tanrının olmadığına neden inanmıyorsun?

Cevap 3: Tanrının olduğuna neden inanmalıyım? Elimde herhangi bir kanıt var mı? Bilimsel bir bulgu, yanlışlanabilir bir olgu var mı? Tanrı var diyorsunuz. Ben de diyorum ki yok. Bana tanrıyı kanıtlayabildiniz mi ki inanmamı bekliyorsunuz? Argümanları bir kenara bırakalım, tezleri de aynı şekilde. Tanrı şu şu şu yüzden kesin olarak vardır diyebilir misiniz? Bir teknenin bir ustası var diye başlayan “sözde” kanıtların hiçbir anlam ifade etmediğini biliyoruz. Çok basit bir şekilde çürütülebilir. O halde tekneyi yapanı kim yaptı. Allahı kim yarattı? Allah yaratılmadı diyorsunuz. Ya da tanrı her ne ise. O halde neden evren yaratılmadan var olamıyor. Tanrıya olan bu ayrıcalığı neden evrene tanıyamıyoruz. Neden madde mutlaka yaratılmak zorunda? Bir açıklaması yok bu soruların. Dolayısı ile açıklaması olmayan bir şeye inanmamı bekleyemezsiniz.

Soru 4: İbadet ettin mi

Cevap 4: Evet ettim.

Soru 5: Kuran’da geçen mucizelerin gerçek olmasını nasıl açıklayabilirsin, örneğin firavun olayı, lut gölü olayı, evrenin genişlemesi (zariyat), bebek oluşumundaki 3 evreden bahsetmesi, tuz ile tatlı suyun birbirine girmemesi, dişi arı olayı, yörüngelerin belli bir orantıda vb gitmesi hepsi Kur’an da geçiyor, yer yüzünün 7 kat olması, Ve bunların 1500 seneler önce açıklanması

Cevap 5: Bu gibi sözde mucizelerin hepsi birer safsatadır. Çünkü kuranın üslübu kapalı olmakla beraber içerisinden bir çok anlam çıkarılabilir. Müslümanların yaptığı şey de tam olarak bu. Ayetleri kendilerine göre bükerek mucize varmış gibi gösteriyorlar. Halbuki mucize falan yok. Bütün bu iddalara tek tek cevap vermek ise oldukça yersiz olacaktır. Nitekim insanlar sürekli mucize bulmaya devam edecekler ve ben çok kıymetli vaktimi sözde mucizeleri çürütmek için harcayamam. Gerçekten ne kastettiğimi anlamak istiyorsanız Efe Aydal’ın bu konu ile ilgili “Tonton ve Arkadaşları” Kitabındaki Mucizeler videosuna göz atabilirsiniz.

Ateist’in Müslümana sorduğu sorular

Soru 1: Tanrının varlığına dair kesin ve net bir kanıtınız var mı?

Cevap 1: Manevi olarak hissettiğimiz duygular ve ibadet sırasındaki huzur

Soru 2: Sözde barış dini olan islam neden yahudiliğin sulandırılmış haline benziyor? Neden sözde barış dini kitabı olan kuran, sözde değiştirilmiş incilden daha sert ve asabi bir dil ile yazılmış?

Cevap 2: Yahudiliğin bozulmamış hali ile islam ters düşmez benzerlikler inkâr edilemez islam hristiyanlik ve yahudiliğin devamidir onlarin yerine gelmiştir sert dilden kastinizi anlayamadim fakat hem arapca hem türkçe kuran okuyan biri olarak bir rahatsızlık duymadim

Soru 3: Her şeye gücü yeten bir Tanrı neden insanlardan ibadet etmelerini, karşılığında da cenneti alacaklarını söylüyor? Neden insanlar Allaha tapınmak zorunda? Şayet ben olsaydım sınırsız bir şekilde insanlara istediklerini verirdim ve bana tapınmalarını da istemezdim.

Cevap 3: Sana seçme hakki veriyor imkan veriyor zorluk veriyor sonucunda ödül veya ceza

Soru 4-1: Bir varlığın -allah- kendine tapılması için kendinden daha düşük varlıklar yaratması kusura bakmayın ama adice değil mi, tamam karşılığında cenneti armağan etmekte ama onun yerine herkese doğru yolu gösterip herkese cenneti açması daha iyi olmaz mıydı

Cevap 4-1: Düşün yaratıcısın her şey her güç elinde, neden yaratmayasın kibelki meleklere öyle yaptı cinlere biraz daha farklı bize çok farklı sekillerde yaratılış imkanı sundu, tabiki herkes cennete gitse çok iyi olur ancak o zaman robot olurduk irademiz olsaydı, ben iyi biriyim kötü olanla neden bir olayım. sana af kapısı hep açık

Soru 4-2: İşte herkese o doğru yolu gösterse yani herkes müslüman olsa ne güzel olur ve bence robot olmazdık, nasıl ki müslüman filmlerinde genelde mutlu, huzurlu bir yer gösteriliyor, aynı onun gibi olurduk ama neden allah herkese doğru yolu göstermiyor ki

Cevap 4-2: Gösteriyor ama seçme hakkini da veriyor sence kim daha üstün olmalı seçme hakki elinde iken iyi olan mi yoksa direk iyi olan mi üstünlükten kastim hak etme anlamında herkes eşittir

Soru 5: İnsanı en iyi şekliyle tanıdığını idda eden bir tanrının kitabındaki kurallarla yönetilen devletler neden rezil bir durumda? Tecavüzün şeriati kurallarca sıkı bir şekilde yasaklanmasına rağmen neden tecavüz oranları hep şeriat ülkelerinde daha yüksek?

Cevap 5: Ülke liderleri islami kullanarak ve çarpitaram iktidar olup halki kandiriyorlar orta çag avrupasi gibi

Neden farklı dinler var tek tanrı var ise

Ben bunu bir örnek ile anlatmak isterim, diyelimki elinizde bir su var ancak siz suyu su olarak içemiyorsunuz veya içmiyorsunuz ama bildiğiniz gibi su bir ihtiyaçtır e içmek zorundasın ve içebilmek için de sevmediğim taraflarını değiştirirsin değil mi nasıl ki biber sevmeyen biri biber dolması yerken biberini ayırır veya başka bir şey mesela kabak koyar o biber dolması artık kabak dolması olmuştur ama içindeki kıyma aynıdır yalnızca bir yeri değişiktir bunun gibi düşününce insan anlıyor biraz daha neden farklı farklı dinin olduğunu

Benim Düşüncem

Benim düşüncem ile şu sonuç ortaya çıkıyor, bir müslüman kendince haklıdır, bir ateist kendince haklıdır, bunu gerçeğinin ne olduğunu bilemeyiz ve bu yüzden kesin bir yargıya ulaşmak bana saçma gelmekte çünkü bunun kesin yanıtını hiçbir zaman bilemeyeceğiz, en başta ne demiştim: “Bu konu geçmişte, günümüzde ve gelecekte konuşulmaya devam edecek”.

Çıkarabileceğimiz Yargılar

Okuduğum kadarı ile tanrı inancı olmayan kişiler yani ateistler tam bir kanıt istiyor ancak tanrı inancı olanlar tam tersine bunun kanıt gerektirmediğine, bunun insanın içinden gelecek bir şey olduğuna inanıyorlar ve daha demin dediğim gibi, iki taraf ta kendince haklı

Ve ayrıca bütün bilinmezlikleri bir tanrıya bağlarsak, ortada çözülecek ne bir gizem ne de araştıran beyinler kalır bunu unutmamamız lazım.

Eğer ki yazımda bir hata gördüyseniz lütfen bunu yorum olarak bana belirtin bende düzelteyim çünkü insanları yanlış bilinçlendirmek istemem, ve ayrıca kendi düşüncenizi yorumlarda belirtirseniz sevinirim hem yorum kısmında da tartışmış oluruz

Ve ayrıca bu paragrafı yazmama yardımcı olan iki arkadaşıma çok teşekkür ederim 🙂

Yakında yeni yazılar ile karşınızda olacağım, iyi günler.


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemize giriş sağlamak için lütfen Reklam Engelleyici Kapatın, Aksi Taktirde Sitede Bir Çökme Yaşanabilir.